Het verhaal achter een unieke poort

"Voor de zoektocht naar een poort voor onze nieuwbouwwoning hadden we een aantal wensen en eisen op papier gezet. We hadden het onszelf niet eenvoudig gemaakt en daarmee ook de keuze van leveranciers in de markt sterk verkleind. Daar kwamen we zo langzamerhand wel achter…

We hadden een poort voor ogen die voor een deel uit een schuifpoort bestond welke in een spouwmuur zou moeten verdwijnen, maar wel lekker automatisch/elektrisch snel open en dicht kon gaan én een draaideel wat we manueel konden openen als er wat grotere elementen naar binnen moesten. Daarnaast wilden we graag dat het uiterlijk strookte met een garagedeur en een vast geveldeel én onze voordeur. Daar hadden we namelijk een horizontale belijning in zitten welke mooi met elkaar doorliep. Dat lijnenspel wilden we ook doortrekken naar de nieuwe poort...

Nou… ga er maar naar op zoek! En dat hebben we gedaan… In Nederland en in België geweest. Sommige ontwerpen kwamen wel dichtbij, maar waren het nét niet of de nieuwe poort was onbetaalbaar. Maar zoals altijd: je gaat ver zoeken maar o zo vaak is de oplossing dichterbij dan je denkt.

Door een oud-collega kwamen we op het spoor van Segeren Poorten in Mariahout. Op de website klonk het al best veelbelovend want daar vonden we de spreuk: “uw verhaal stijlvol in staal”! En een verhaal dat hadden we..! Dus een afspraak gemaakt met René Segeren om eens over onze wensen en de mogelijkheden te praten. De afspraak kon snel worden gemaakt en ons verhaal vond een luisterend oor en de situatie ter plekke werd nauwkeurig bekeken. Het zou inderdaad niet eenvoudig worden, maar René ging kijken naar de mogelijkheden, hij wilde daar even rustig over nadenken. Geen probleem natuurlijk en wij konden dat wel begrijpen, want René had meer vragen dan wij ooit konden bedenken. Grondig te werk dus..

Een poosje ging voorbij waarna René vroeg of we opnieuw een afspraak konden maken om een eerste ontwerp door te spreken. In dat volgende gesprek werden we verrast door de oplossing die werd geboden. Daar zaten elementen in waar wij nog niet aan hadden gedacht. Afspraken werden daarna snel gemaakt en de opdracht werd gegeven om de zaak verder uit te werken en de poort te gaan maken. Duidelijke afspraken en voorwaarden zijn gemaakt, vastgelegd en allemaal ook netjes nagekomen.

Dan komt de dag met het nieuws dat de poort klaar is en dat de installatie kon worden gepland. Deze installatie-dag moest helaas worden uitgesteld vanwege de sterke wind. Omdat werd gewerkt met een kraan was dit te riskant en zou mogelijk de poort worden beschadigd. Een tegenvaller dus.. maar René Segeren zette alles op alles en de installatie kon worden omgezet naar de volgende dag. Dat betekent aanpassing planning van andere klanten, opnieuw regelen van de kraan etc. Maar dat kreeg hij voor elkaar. Binnen een dag zat de poort er erg netjes in. Alle elektrische koppelingen gemaakt, motor netjes afgewerkt, een mooie kast gemaakt waar de motor op staat en waarin alle verbindingen veilig zijn ondergebracht. De poort netjes gepoetst en werkelijk ALLES opgeruimd. 

Wij zijn super tevreden over het ontwerp, de materialen en het spuitwerk, over de werkwijze, de aanpak, de duidelijke oplevering met een boek waar alle gegevens in zijn opgenomen, maar bovenal over de vriendelijke en hard werkende mensen van Segeren Poorten."

Compilatie en eindresultaat!
Het plaatsen van de poort
De automatisering aansluiten